RIB EYE STEAK s olivovo-tomatovou omáčkou

Pokud máte rádi maso, tento recept si zamilujete. Rib eye steaks olivovo-tomatovou omáčkou je jídlo, kterým ootěšíte každou návštěvu

Rib eye steak s olivovo-tomatovou omáčkou

  • 400 g hovězího rib-eye – entrecote
  • 10 g cukru
  • 5 stroužků česneku
  • 400 g rajčat
  • 100 g oliv
  • 100 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • sůl, pepř, olej
  • čerstvý rozmarýn a tymián

 

Postup: Rib-eye osušte utěrkou a nakrájejte ho na steaky o tloušťce cca 2 cm. Vložte steak do misky, pokapejte ho olejem, opepřete a přidejte k němu rozmarýn a tymián. Nechte 20 min odležet. Po odležení steak opékejte na sucho na rozpálené pánvi 2 minuty z každé strany. Poté nechte maso odpočinout. Rajčata nakrájejte na kostičky a olivy na kolečka. Na pánev nasypte cukr. Až se z cukru udělá karamel, přidejte rajčata, olivy, bílé víno a nechte dusit. Po odpaření alkoholu omáčku dochuťte solí, pepřem, popřípadě cukrem a na závěr zjemněte máslem.

Servírování: Na talíř nalijte omáčku a přes ní pokládejte steak.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/krok-za-krokem-jak-na-skvely-rib-eye-steak-f1i-/dobra-chut.aspx?c=A180828_130708_dobra-chut_ape